Meni

Kompanija

Naša istorija

140 godina najvišeg kvaliteta

Felo Werkzeugfabrik je osnovan pod nazivom „Hammermuehle“ u Tiringiji u  Nemačkoj. Danas je to jedna od vodećih vrhunskih firmi kvalitetnih alata. Postigavši uspeh u izvozu, Felo je tridesetih godina 20. veka koristio kataloge na četiri jezika i prijavio se za prve međunarodne patente. Zbog posledica Drugog svetskog rata, porodica osnivača nije imala drugog  izbora, osim da napusti Nemačku. Pobegli su preko granice u Hesen i ubrzo posle toga su započeli proizvodnju u Nojštatu pod brendom FELO, 1950. godine.

Kompanija je od skromnih početaka sa dva zaposlena, pisaćom mašinom i bazom klijenata izrasla u kompaniju koja posluje na međunarodnom nivou, sa preko 220 zaposlenih u Nemačkoj i Mađarskoj.  Zahvaljujući tradiciji, svesti o kvalitetu i inovacijama, kompanija je postala jedan od vodećih svetskih proizvođača šrafcigera i bitova. Našim kupcima je svakodnevno na zalihama dostupno više od 2000 artikala. Pored toga, isti broj artikala se proizvodi u prilagođenim verzijama, kao specijalni alati i pod privatnom  robnom markom. Danas, u svojoj petoj generaciji,  Felo je najveći snabdevač kupaca Nojštata u Nemačkoj, kao i kupaca na više od 40 izvoznih tržišta.

1878

Naša istorija datira još od 1878. godine kada je osnovana „Hammermuhle“, fabrika kovanih alata - poput čekića, klešta i šrafcigera. 1950. godine, kompanija se preselila u Nojštat (Hesen) i preimenovana је u „Felo“. Vođena inovativnom snagom, svešću o kvalitetu i entuzijazmom, postala je jedan od vodećih proizvođača šrafcigera u svetu.


40

Felo je tradicionalno dobar u izvozu. Pre skoro 100 godina, počeli smo da koristimo višejezične kataloge. U početku smo naš asortiman proizvoda i marketing prilagodili veoma različitim tržištima i zahtevima. Sada je Felo profilisani globalni igrač i izvoznik u više od 40 zemalja sveta.


260

Naša potraga za boljim alatom je uvek bila pokretačka snaga za Felo i učinila je da inovacije postanu stalna karakteristika našeg asortimana proizvoda. Ideje za postavljanje trendova kao što su: dvodelne drške za šrafcigere, nastavci obloženi titanijumom i električni šrafcigeri sa izmenjivim vrhovima,  potekle su od Felo ideja.  Našu inovativnu moć dokumentuje 260 prijava za sticanje prava na industrijsku svojinu!


2000

Našim kupcima je svakodnevno na zalihama dostupno više od 2000 Felo artikala. Pored toga, proizvodimo isti broj proizvoda u prilagođenim verzijama, kao specijalne alate pod privatnim brendom. Naši kupci će uvek pronaći pravo rešenje za svoje potrebe u firmi Felo.

1

Jedna misija nas drži zajedno – želimo da uvek iznova pokrećemo naše klijente. Felo je lider u inovacijama i kvalitetu. Mi hoćemo da ostanemo u vrhu po snabdevanju naših klijenata najkvalitetnijim alatima sa najnaprednijim funkcijama. Ovo će i dalje biti naš zadatak i naša vizija.